Clinica particulara Chirurgie laser - Esculap Surgery

Doctor Liviu Craescu
Servicii
One Day Sugery
Terapie Intensiva
Tratamente
Urgente
Domenii
Chirurgie Generala
Urologie
Ginecologie
Dermatologie
Cardio-Vascular
Estetica
Contact
Parerile clientilor

"In data de 9 noiembrie 2008 am operat-o pe bunica mea in varsta de 83 de ani la Clinica Esculap, aceasta suferind de 4-5 ani de epitelion bazocelular ulcerat cu penetratie osoasa, la nivelul ochiului drept. Se simte foarte bine postoperator, serviciile de aici fiind foarte bune. I s-au acordat ingrijirile si atentia necesara."
Paula, Bucuresti 

 

 

 

 

 

 

 lipom - tratament (FARA INTERNARE / VINDECARE DEFINITIVA) :

Acest bulgar de grasime situat sub piele poate fi scos din motive estetice sau in cazul in care provoaca disconfort.

Ce este un lipom

Este o tumoare benigna situata sub piele. Un lipom este constituit din celule care produc grasime si care se acumuleaza anormal pentru a forma fie ciorchini mici, fie un bulgar de consistenta elastica.

Marimea lipomilor variaza de la cativa milimetri pana la zece centimetri. Ei pot aparea pe tot corpul, dar sunt mai usor reperabili pe coate, brate sau coapse.

Lipomii nu prezinta niciun pericol si nu au caracter de urgenta. Extirparea lor se face doar in caz de jena fizica sau din motive estetice. In cazuri mai rare, durerea poate motiva interventia, atunci cand lipomul se afla pe traseul unui nerv pe care il comprima. Exista deci doua tehnici pentru a-l scoate: extirpare chirurgicala sau lipoaspiratie.

In ce consta interventia?

Dupa injectarea locala a unui anestezic, se face o incizie in piele. Apoi, prin simpla presiune sau cu ajutorul unei pense, se extrage lipomul. Se verifica plaga prin palpare pentru a vedea daca lipomul a fost extras in intregime.

In caz ca raman reziduuri, recidiva este posibila. Plaga este apoi inchisa prin sutura, cu fire cel mai adesea resorbabile. Atentie, chiar si un lipom foarte mare poate fi extras printr-o incizie foarte mica, deci cicatricea nu va fi foarte vizibila. 

Si lipoaspiratia?

Un amestec de ser si de anestezic local este injectat in lipom pentru a-l disocia si a face ca extractia sa fie mai usoara. O mica incizie permite apoi trecerea canulei prin care e aspirat lipomul. Lipoaspiratia lasa o cicatrice discreta, chiar si pentru lipomii foarte mari. Totusi, aceasta tehnica nu permite verificarea extragerii complete a reziduurilor.

Cine poate face aceasta interventie? 

Extirparea se face de catre chirurgi.


Care sunt urmarile si eventualele riscuri?

In zona inciziei, o usoara retractie cutanata poate persista un anumit timp inainte de a disparea total. Firele de sutura non-resorbabile sunt scoase in medie la 6 zile dupa interventie.

Doar lipomul lombar (situat pe linia de intersectie a feselor) necesita mai multa atentie, datorita unei comunicari posibile cu colana vertebrala. In ceea ce priveste lipomul situat pe fata, aflat intotdeauna sub muschi, acesta necesita o extirpare mai elaborata, iar lipoaspiratia nu este indicata.

De retinut

 • Intotdeauna benign, lipomul poate aparea pe intreg corpul. Dimensiunea sa variaza de la cativa milimetri pana la zece centimetri.
 • Extirparea sa se face dupa injectarea unui anestezic local. Dimensiunea cicatricii poate fi foarte mica, chiar daca lipomul este mare.

   


 •   

  DR. LIVIU CRAESCU medic primar chirurg

  Fix/Fax (004) 021 223 18 94
  Mobil: (004) 0744 801 759; (004) 0788 972 596
  Email: chirurgie_aesculap@yahoo.com
  Site: www.chirurgie-craescu.ro
  Adresa: Str. Petru Rares nr. 14, Sector 1, Bucuresti, ROMANIA

  Doctor Liviu Craescu
  Dictionar medical
  Hemoroizi
  Hidrocel
  Lipom
  Varice
  Dictionar medical
  Hemoroizi
  Hidrocel
  Lipom
  Varice